Min pappas gamla filofax

Standard

I min pappas gamla filofax, fick de första orden ta plats. De oredigerade, de råa. De som  bara säger som det är utan, finjustering eller rättning. Men det var i bristen på annat som de hamnade de där. De var kanske menat, ödet.. om man tror på sådant. Det var i min pappas gamla filofax de här orden fick ta plats. Nu, redigerade men fortfarande smärtande.

Jag tänker på dig ofta. Jag hoppas du vet det där du är. Kan känna det, sju år gången som du ändå är. Men jag drömmer om dig ofta, flera gånger i veckan. Så jag tänker att kanske, kanske tänker du på mig också. Tänker tillbaka på mig. Säger åt mig att inte vara rädd. Men om jag väljer att dö, så finns du där att fånga mig.

Jag räddade din gamla filofax från utrensningen. Den hårda utrensningen som pågår. Jag ska ju flytta. Bort. Bort ifrån dina hemtrakter. Förlåt. Min det här är inte platsen för mig. Jag tog din gamla filofax och sprang upp ifrån källaren, jag visste inte varför då, jag visste bara att ville jag ut. Egentligen var smärtan för stor och den slog mig med all sin kraft så fort jag nådde lägenheten. Jag sjönk ner på golvet i hemmet som snart inte längre är mitt och tittade på din gamla filofax. Det var inte din gamla filofax. Det var din nya filofax. Jag grät över kalendern i mina händer som du köpt till precis det året, precis till det årsskiftet efter att du gick bort. Det du aldrig hann med, det du aldrig kan få ha hunnit med. Jag grät över alla saker du skulle ha gjort, alla saker du missat. Alla saker du aldrig skulle få göra.

Nu satt jag där och skrev, i din filofax, i brist på annat. Krampen började göra sig påmind i handleden och smärtan var enorm. Jag lärde mig ju aldrig skriva ordentligt, precis som du befarade,  Plågsamt var det men ändå kunde jag inte sluta. I din filofax, där fick min första smärta ta plats.

 

På den här sidan, i den där här texten får resten av min smärta ta plats.
Vi möts i döden, du och jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s